Henk van Klinken
Begeleider

Henk

henk van klinken

Ik ben het derde (en jongste kind) van mijn ouders. Ik heb een broer die 9 jaar ouder is en een broer die 14 jaar ouder is. Mijn moeder heeft wel verteld dat graag eerder van mij in verwachting had willen zijn, maar dat het maar niet lukte.

Voor zover ik weet heeft mijn moeder geen miskramen gehad.

In mijn jeugd voelde ik me vaak alleen. Het leek net alsof ik er niet bij hoorde, de meeste aandacht ging naar mijn oudste broer. Mijn moeder was zich daar wel van bewust en heeft me altijd op het hart gedruk dat ik welkom ben. Tijdens een opstelling zei de representant voor mijn moeder precies het zelfde. Hoewel ze al lang geleden is overleden, voelt het nog net of mijn moeder er nog is.

Ik volgde een technische beroepsopleiding en ik vond daarin ook mijn werk. Tot 2005 was de techniek voor mij uitgegroeid tot een passie. In 2006 kwam daar echter een verandering in: Tijdens een beoordelingsgesprek van mijn toenmalige baas kreeg ik het advies om maar eens iets aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Dan moest het ook maar meteen goed gebeuren dacht ik zo en ik gaf me op voor een opleiding NLP Practioner, want "dat zou je leven voorgoed veranderen". En er is inderdaad wel iets veranderd. Ik werd me bewust hoe beperkt die techniek toch eigenlijk is en dat het me veel meer deed om met mensen te werken; er ging een nieuwe wereld voor me open.

Nu geef ik, samen met Ineke, workshops familieopstellingen. Dankzij de opelidingen, workshops en therapie die ik de afgelopen jaren gevolgd heb, kan ik nu dit prachtige werk doen. Ik ben blij en dankbaar dat ik Ineke heb ontmoed, want anders zou ik waarschijnlijk nog steeds alleen maar een techneut zijn gebleven.

Achtergrond:

Ik ben geboren in 1952 in het deel van Eindhoven dat toen nog bij Geldrop hoorde. In 1986 ben ik gescheiden en in 1998 heb ik Ineke ontmoet, waarmee ik nu getrouwd ben. Het leven heb ik doorgegeven aan drie zonen die op hun beurt weer het leven hebben doorgeven. Ik ben de trotse opa van twee kleindochters en twee kleinzonen.

Mijn kennis van familieopstellingen heb ik geleerd bij het Instituut voor Systemisch Werk van Elmer Hendrix.

Ik heb een vierjarige opleiding Psychosociale Begeleiding gevolg bij de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO), een driejarige opleiding Jungiaanse Psychologie en een opleiding NLP Master Practioner gedaan.